✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

MINE PERSONLIGE RÅD TIL INDRETNING AF DEN LILLE LEJLIGHED

MINE PERSONLIGE RÅD TIL INDRETNING AF DEN LILLE LEJLIGHED
IDEER TIL INDRETNING AF DEN LILLE LEJLIGHED
Jeg har det meste af mit liv, siden jeg flyttede hjemmefra, flyttet hvert tredje år - og af flere omgange til små og mindre lejligheder, så jeg vil betegne mig selv som lidt af en connoisseur udi optimering af plads. 
I 2018 flyttede jeg fra en villa på 157 km2 + fuld kælder og loft, for en periode over i en lejet lejlighed på 134 km2, for til sidst at blive den lykkelige ejer af min københavnerlejlighed på 85 km2.
Jeg var virkelig glad for skiftet, og mit hoved var fuld af gode ideer til, hvordan jeg ville indrette mig ved at optimere og forsøge at se lejligheden i en 3-dimensionel version; altså udnytte højden i rummene.
Derfor søgte jeg højt og lavt efter inspiration til indretning af den lille lejlighed, og lod i den forbindelse (igen, igen) mig inspirere af fx Entrance og deres fantastiske billeder, og se lige her en skøn, lille sag. Følg linket HER og lad dig inspirere af denne smukke, smukke lille lejlighed jeg har fundet hos min svenske yndlingsmægler - ikke fordi jeg køber, men jeg henter altid masser af god inspiration her.
Eller læs videre her og få mine personlige - og afprøvede - råd til hvordan du bedst optimere opbevaring og indretning på knap plads
Photo credit: Entrance

 

 

Her er nogle af mine personlige råd til, hvad der fungerer i praksis, når det er sparsomt med pladsen:
 • Skil dig af med ting, du ikke bruger - at flytte ind i en lille 1 værelses lejlighed er en oplagt mulighed for at få ryddet op i alle de ting, du har samlet på, men som du i virkeligheden ikke bruger. Meget kan du måske få solgt på loppemarkeder og på DBA - men vær forberedt! Du får intet for dine elskede ting, piv! Det du få er i stedet en ny følelse af overskud og frihed og lettelse ved at komme af med en masse gamle, ubrugelige ting. Nu vil du få glæde af mere luft og skabsplads i lejligheden.
 • Mindre rum = mindre møbler - Hvis du, ligesom jeg, flytter fra en villa og over i en lejlighed, vil du opleve, at rummene bliver totalt fyldt ud, selvom du kun lige har stillet dine mest essentielle møbler på plads. Det er måske fordi dine møbler er købt ind med tanke på nogle større rum og mere plads. Derfor er det en fantastisk ide at få solgt dine "gamle" møbler på DBA og købe nye møbler, der passer til de nye rum. Det gjorde en verden til forskel for mig.
 • Brug rumdelere - en god og effektiv måde at dele et enkelt værelse op er vha. rumdelere, der skaber illusion om flere rum i rummet. På den måde kan du skabe en mere naturlig adskillelse af soveværelse, stue eller kontor. Du kan også vælge at benytte en reol eller et skab som rumdeler, der samtidig giver dig ekstra opbevaringsplads.
 • (Klap)bord og bænke - måske kan du nu nøjes med et mindre bord til hverdage, som du også kan sidde og arbejde ved, mens du til middage og fester med vennerne gerne vil have mulighed for mere plads. For at kombinere det bedste fra to verdener kan du enten bruge et klapbord, som du kan regulere efter behov, eller et mindre bord, som du kan skubbe op af væggen og stille bænk under. Ved at bruge bænke i stedet for stole, kan du tit skabe plads til flere numser på mindre plads.
 • Opbevaring - Opbevaringsplads er altid en af de største udfordringer, når du bor i en lille lejlighed - og særligt i en 1-værelses lejlighed. Her skal der virkelig tænkes i kreative løsninger, når du skal finde plads til sko, overtøj, bøger og køkkenmaskiner. Heldigvis kan du med få gode råd finde plads til det mest nødvendige - efter at du allerede har fugt første råd og skildt dig af med at det overflødige. Brug pladsen under sengen. Har du fx en almindelig enkelt- eller dobbeltseng, er det godt givet ud at skifte sengens ben ud med enten underbyggede skuffer eller nogle højere ben, så der er plads til skubbe lukkede kasser ind under. Her kan du bl.a. købe nogle praktiske - men ikke særlig kønne - kasser i IKEA. På den måde får du plads til opbevaring under din seng - fx til bedrollers.
 • Tænk 3-dimensionelt - Også væggene kan bruges til rigtig meget opbevaring. Både væghængte hylder, reolsystemer og vitrineskabe kan være en genvej til rigtig meget opbevaring, samtidig med at du får fyldt de kedelige, hvide vægge ud. 
 • Flytbare møbler - Et rullebord eller Trolly kan gøre underværker i en lille lejlighed - eller andre møbler, du kan flytte rundt, som du ønsker. Fordelen ved at have et rullebord, er, at de fås i forskellige størrelser og med forskellige højder/lag samt at  de er meget fleksible til brug i en lille lejlighed i såvel stue, badeværelse, soveværelse eller køkken. Jeg er selv fan i flere af mine rum.

Photo credit: Entrance
Jeg har det meste af mit liv, siden jeg flyttede hjemmefra, flyttet hvert tredje år - og af flere omgange til små og mindre lejligheder, så jeg vil betegne mig selv som lidt af en connoisseur udi optimering af plads. Jeg håber, du kan bruge (nogle af) mine råd. Rigtig god fornøjelse ;-)

Kommentarer

Vær den første til at kommentere