✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

SENGEGAVL - NYKØB ELLER DIY

SENGEGAVL - NYKØB ELLER DIY

Hvis du gerne vil give dit soveværelse ekstra stil - eller måske endda understrege en stil, og give din seng et mere personligt og lækkert design, så er en sengegavl et perfekt valg. Du kan enten vælge at købe en smuk præfabrikeret sengegavl, eller du kan lave din egen, hvis du enten har brug for en billigere eller mere kreativ løsning.

Hvis du ønsker at gå købevejen, vil jeg selvfølgelig anbefale dig at du kigger med på vores SOVEVÆRELSE kategori og find din ønskede model - eller måske henter lidt inspiration til en hjemmebygget.

Men har du tiden og modet, får du her et par fif. Der er nemlig mange måder at skabe en sengegavl på.

Her vil vi give lidt inspiration til et par forskellige typer af sengegavle, og hvad du skal være opmærksom på, når du går i gang.

 

Skab en DIY sengegavl, der passer præcis til din indretning og dine behov

Der er flere forskellige måder at lave en DIY sengegavl på. Hvis du allerede har en sengeramme med en gavl, kan det være, du blot skal male den, dekorere den på ny eller dække den med stof. Og hvis du kun har en sengeramme, kan du måske vælge at tapetsere en baggrund og dermed skabe en stemning, som jeg selv har gjort i mit eget soveværelse. 

Det første, du skal overveje er, om din sengegavl skal bruges til andet end dekoration. Hvis du er typen, der godt kan lide at sidde i sengen og læse, er det en god idé at lave en gavl, der er behagelig at sidde op ad. Eller du kan vælge udelukkende at fokusere på det æstetiske og se bort fra komfort.

Det er heldigvis nemt at finde inspiration til, hvilken type DIY sengegavl du kan lave, men husk, at alt nyt er sværere end du tror, og ofte også noget dyrere (hvis du heller ikke er typen, der lægger et fast budget forud for en spændende opgave). Her er i hvert fald en lille liste over gode overvejelser, inden du begynder:

 • Hvad skal din sengegavl kunne, og hvad skal den understrege?
 • Hvad er dit budget?
 • Har du det nødvendige værktøj, du skal bruge?
 • Har du materialer, du kan genbruge, eller skal du købe nyt?

Hvor permanent skal din sengegavl være?

Er du helt sikker på, hvor din seng skal stå? I så fald kan du vælge at opbygge din sengegavl på selve væggen. Det gør den til en mere permanent del af rummet, selvom det altid vil være muligt at flytte den igen. 

Billedet er fra CAMPBELL HOUSE med byggeanvisninger

 

Skal det være genbrug eller helt nyt?

Måske vil du lave din egen sengegavl for at spare penge eller du ønsker at genbruge materialer. Måske er det for at være sikker på, at du får noget helt personligt til dit hjem. Under alle omstændigheder er det i hvert fald oplagt at tænke kreativt - i både design og materiale - da en sengegavl trods alt er et forholdsvis begrænset og overskueligt projekt.

DIY Sengegavl i Genbrugstræ

 

Sengegavle (og møbler i det hele taget) i sukkerrør er i højsædet i disse dage, men de er desværre forholdsvis temmelig dyre. Dette organiske og naturlige materiale er meget eftertragtede, og den boho-inspirerede stil er blevet en populær trend for moderne hjem.

Billedet er fra RACHLVALENTE med byggeanvisninger

Der findes mange gode ideer til, hvordan din fremtidige sengegavl kan se ud, og der er ingen ende på, hvor kreativ du kan være. Det behøver ikke være uoverskueligt at skabe en DIY sengegavl, der er præcis, som du drømmer om. Hvis du mangler inspiration kan du måske blive inspireret fra min DIY pinterest konto - både til din nye sengegavl og meget andet ;-)

 

Du kan også vælge at købe en præfabrikerede sengegavl - De findes i alle størrelser, modeller og materialer. Kik med på vores SOVEVÆRELSE kategori og find din ønskede model.

 

Rigtig god fornøjelse
Kristina Løvendal