✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

ØKOLOGISK HYBENKERNEOLIE – DIN NATURLIGE ANTI-AGE OLIE

ØKOLOGISK HYBENKERNEOLIE – DIN NATURLIGE ANTI-AGE OLIE

Skrevet af Sulaima S. Tollesen | Redigeret af Naturligolie | Udgivet 14. august 2019

Hvis du går op i virksom, økologisk og kemifri hudpleje og du ikke allerede kender til hybenkerneolie, så er det på tide at spidse ører.

Hybenkerneolie kan nemlig bruges af alle og er en af de mest alsidige vegetabilske olier vi har. Hybenkerneolie har et hav af værdifulde egenskaber – særligt er den kendt for sin regenererende og opstrammende anti-age effekt. Vi vil gå så langt at sige at økologisk hybenkerneolie er et af de bedste bud på anti-age hudpleje i reneste form der overhovedet findes på markedet

Men olien kan meget mere end det: Den beskytter dig mod frie radikaler, tilfører din hud fugt og glød, medvirker til at reducere ar og hyperpigmentering, forebygger strækmærker – vi kunne fortsætte (og det gør vi lige om lidt). 

Hybenkerneolie er kommet for at blive og her er nogle af de vigtigste årsager til, hvorfor hybenkerneolie er en værdifuld komponent i din hudpleje.

HYBENKERNEOLIENS REJSE FRA FRUGT TIL FLASKE

Hybenkerneolie, på engelsk kendt som rosehip seed oil, stammer oprindeligt fra planter, der vokser i tropiske, bjergrige egne. Det gør vores økologiske hybenkerneolie også – den er udvundet af hybensorten Rosa Canina, der gror vildt i Chile. Under blomstring er hybenbuskene fyldt med friske grønne blade og strålende pink blomster. Efter afblomstring omdannes blomsterne til knaldrøde frugter, der først håndplukkes af lokale farmere, hvorefter de renses, tørres og koldpresses. Resultatet er en indtagende, gylden-rød olie, som dufter varmt, sødt og naturligt. Olien føles let på huden og absorberes overraskende hurtigt. Så hvis du er træt af, at vente i evigheder på at din ansigtsolie trænger ind, eksempelvis før du kan lægge din makeup, kan du roligt ty til hybenkerneolie. Og så er den velegnet til alle hudtyper

FORDELE VED HYBENKERNEOLIE I DIN HUDPLEJE

Fordelene ved at bruge hybenkerneolie er talrige. Olien har gennem årene vist sig at have en masse forskelligartede egenskaber, som vi og vores hud kan nyde godt af. I det følgende vil vi forsøge at komme omkring størstedelen af de fordele der er ved at integrere hybenkerneolie i din daglige hudpleje.

ANTI-AGE: OPSTRAMMER HUDEN OG REDUCERER FINE LINJER

En af de centrale årsager til hybenkerneoliens stigende popularitet er dens egenskaber, når det kommer til anti-age.

Vores erfaringer og oplevelser sætter sig på vores hud gennem hele livet. De allerstørste glæder og latteranfald manifesterer sig som smilerynker og livets bekymringer og sorger viser sig som fine linjer i panden. Alt sammen er vidnesbyrd om et levet liv, med alt hvad det indebærer – og det er ganske naturligt.

Når det er sagt, så eksponeres vores hud også for andre og mindre romantiske faktorer, der kan medføre linjer og træt hud. Forurening, solskader, røg og dårlige spise- og drikkevaner er hård kost for huden og kan medvirke til tidlig aldring af huden. Og her bliver anti-age hudpleje afgørende. De fleste af os ønsker nemlig at bibeholde glød, stramhed og elasticitet i vores hud gennem hele livet og netop dette kan hybenkerneolie beviseligt bidrage til. 

Hybenkerneolie er rig på A-vitamin, også kendt som retinol, som medvirker til at udglatte fine linjer og gøre læderhuden (dermis) stærkere. Dette resulterer i en fastere og strammere hud. Denne evne til at trænge ind i de dybere hudlag er et kendetegn og en central fordel ved hybenkerneolie. 

Og du har sikkert hørt om kollagen? Kollagen er et protein, der er naturligt forekommende i kroppen. Det har en funktion for bindevævet i huden – det sørger nemlig for at opretholde hudens struktur. Men med alderen falder hudens naturlige produktion af kollagen og i takt med dette aftager hudens spændstighed. Men det er der heldigvis råd for. C-vitamin bidrager nemlig til at booste kollagenproduktionen i huden. Så du kan modarbejde det naturligt dalende kollagenniveau og dermed hudens aldring ved at tilføre huden C-vitamin. Og hybenkerneolie er en virkelig potent kilde til netop C-vitamin.

MINDSKER AR

Ardannelse er noget vi alle har oplevet på egen krop i større eller mindre format. Operationer, kejsersnit, fjernelse af modermærker, indgroede hår, akne, bid og cykelstyrt er blot nogle af talrige årsager, der kan lede til blivende ar på huden. Men også her kommer hybenkerneolien til undsætning.

et studie hvor operationsar er blevet behandlet med hybenkerneolie har de gyldne dråber vist sig at stå distancen: Efter 12 ugers behandling med hybenkerneolie på ardannelser på huden oplevede testpersonerne signifikante forbedringer, hvad angår både farven på arrene samt inflammation. 

Hybenkerneolien indeholder essentielle fedtsyrer, som er nødvendige for regenerering af væv og celler. De essentielle fedtsyrer fungerer som en slags blødgøringsmidler, der med overbevisende effekt både blødgør og hydrerer huden, når de tilføres udefra, som ved brug af hybenkerneolie som hudpleje.

FOREBYGGER OG NEDTONER STRÆKMÆRKER

Ligesom rynker og ar er strækmærker naturlige tegn på et levet liv og ikke noget vi skal skamme os over. Vil du alligevel gerne slå et slag for at foregribe dem eller nedtone dem du allerede har tilegnet dig, kan du med fordel benytte hybenkerneolie til formålet. 

De essentielle fedtsyrer, som vi allerede har nævnt, tilfører din hud den ekstra elasticitet den har brug for op til en graviditet. Hybenkerneoliens indhold af C-vitamin blødgør det yderste hudlag (epidermis) og forebygger oven i købet misfarvning af huden. Desuden stimulerer C-vitamin (som tidligere nævnt) produktionen af kollagen og bidrager således også her til at øge hudens fleksibilitet. Med andre ord er hybenkerneolie beriget med en vifte af egenskaber som velegnede til pleje og forebyggelse af strækmærker. 

Økologisk Hybenkerne olie indhold billede fra naturligolie

BEHANDLER HYPERPIGMENTERING

Måske har du hørt ordet før, men lad os for en god ordens skyld lige præcisere hvad hyperpigmentering egentlig er. Begrebet hyperpigmentering dækker over en for stor produktion af pigment i huden. Dette er en tilstand, hvor et område af huden bliver mørkere end et andet. Mange af os har døjet med hyperpigmentering, som fx kan opstå som resultat af solskader, acne eller hormonelle forandringer. Pletterne kan være svære at komme af med, og sværhedsgraden afhænger af den bagvedliggende årsag. 

Men måske hybenkerneolie kan gøre nytte. Som tidligere nævnt er hybenkerneolie rig på C-vitamin og C-vitamin booster hudens kollagenproduktion og dette kan hjælpe til at udjævne hudens farve. Desuden indeholder hybenkerneolie linolsyre, som har vist sig at have en evne til at lysne de mørke pletter, som hyperpigmentering manifesterer sig som.

BEKÆMPER FRIE RADIKALER MED ANTIOXIDANTER

Hybenkerneolie er rig på antioxidanter, heriblandt beta-karoten, som er en slags A-vitamin, samt C-vitamin og E-vitamin. Disse beskytter huden og fremmer celleudskiftning. 

Antioxidanterne har en anden vigtig funktion: De er med til at bekæmpe frie radikaler. Frie radikaler er, meget simplificeret, molekyler der er kemisk ustabile. De vil gerne finde et stof de kan koble sig på og oxidere det – altså ødelægge det. De kemisk ustabile molekylers konstante bestræbelse på at finde andre stoffer, som de kan indgå i reaktioner med for at blive stabile, kan lede til celleforandringer i vores krop. Dette kan antioxidanter modvirke, og det ligger da også i stoffets navn, at det modvirker oxidation. 

SÅDAN BRUGER DU HYBENKERNEOLIE

Hybenkerneolie er en multi-olie, som kan erstatte forskellige elementer i en konventionel hudplejerutine. Den er velegnet som en dagsolie, da den trænger hurtigt ind i huden og du derfor allerede efter få minutter kan påføre eventuel makeup. Hybenkerneoliens rødlige farve tilfører endda huden ekstra glød og varme. Den gode indtrængningsevne er især kærkommen om sommeren, hvor sved og ansigtsolie hurtigt kan blive en ubelejlig kombination. Desuden fungerer olien som tidligere nævnt som et skjold mod frie radikaler og er derfor oplagt at påføre inden man bevæger sig ud af døren om morgenen. 

Men hybenkerneolie kan med fordel også bruges som en natolie, eventuel suppleret med et par dråber af en lidt federe olie, som du også gerne vil have integreret i din hudplejerutine, men som kræver længere absorberingstid, hvilket den netop får om natten. Dette kunne eksempelvis være lidt granatæbleolie. Om natten får olierne ro til at virke uforstyrret, mens krop, herunder hud, får den fred den har brug for til at regenerere.

Når du skal påføre din olie bør du altid fugte huden forinden. Både vores Økologisk Rosenvand og Økologisk Aloe Vera Juice er oplagte til dette formål. Påfør herefter 5-6 dråber af olien og massér den ind i dit ansigt, enten med fingrene eller med en gua sha.  Det er vigtigt at olien bliver arbejdet godt ind i huden, for at sikre at den trænger ordentligt ind og at du dermed opnår den optimale virkning. 

Husk altid at less is more, når det kommer til olier, særligt hvis din hud ikke er vant til dem.

5 hurtige om hybenkerneolie

-Trænger hurtigt ind

-Opstrammer og reducerer fine linjer

-Fremmer celleudskiftning

-Mindsker ar

-Tilfører huden en varm, gylden glød

Kommentarer

Vær den første til at kommentere