✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

ØKOLOGISKE OLIER SOM HUDPLEJE - GUIDE

ØKOLOGISKE OLIER SOM HUDPLEJE - GUIDE

I denne guide giver vi et hurtigt overblik over de ting, du bør vide om olier til hudpleje og viser dig vejen til, hvordan du bedst starter op med en naturlig, nem og økologisk hudplejerutine (Kilde: Naturligolie).

Læs med og bliv klogere på naturlige olier, hvorfor de egner sig så godt som hudpleje, og hvordan du anvender dem i din hudplejerutine.

Guidens indhold:

 1. Hvad er naturlige olier? (forskel på vegetabilske og æteriske olier)
 2. Hvorfor anvende olie som hudpleje?
 3. Hvordan anvendes olie som hudpleje?
 4. Hvilken olie passer min hudtype?
 5. Hvad kan de forskellige olier for mig?
Økologisk Havtorn olie indhold billede fra naturligolie

HVAD ER NATURLIGE OLIER ?

Indledningsvist er det vigtigt at opdele og kategorisere naturlige olier som henholdsvis vegetabilske olier og æteriske olier.

Vegetabilske olier udvindes af koldpres fra planter og plantedele med højt indhold af naturlige essentielle fedtstoffer. Typisk fra nødder, frø og kerner.

Æteriske olier udvindes ved dampdestillering af planter og plantedele med særlige aromatiske egenskaber. Typisk fra urter, blomster, bark, blade, nåle og kviste.

Når vi i det følgende omtaler naturlige olier som hudpleje er det med udgangspunkt i koldpresset vegetabilske olier. Æteriske olier anvendes som parfume og til aromaterapi.

Økologisk Hybenkerne olie indhold billede fra naturligolie

HVORFOR ANVENDE OLIE SOM HUDPLEJE ?

Koldpresset naturlige [vegetabilske] olier er opbygget af fedtsyrer, der minder om de fedtstoffer som naturligt findes i huden. Det giver den hudvenlige fordel, at fedtstoffer fra olier kan optages og arbejde sammen med de som findes i huden.

Når naturlige olier påføres huden trænger de ind i hudbarrieren, hvor de afgiver næring og omdannes til tætsluttende lag. Det tætsluttende lag beskytter mod frie radikaler i luften og opretholder fugt i huden.

Den rette olie vil medvirke at tør hud bevarer sin fugt og blødgøres, at olieret hud balanceres. En sensitiv hud forstærkes og at en moden hud tilføres essentielle fedtsyrer og antioxidanter, der mindsker alderstegn og opretholder elasticitet i huden.

Økologisk Nigellaolie fra Naturligolie

HVORDAN ANVENDES OLIE SOM HUDPLEJE ?

Naturlige olier anvendes direkte på huden, som erstatning eller supplement til dine øvrige hudplejeprodukter. Enten i ren form eller i blanding med andre olier og butters. Fordelen ved at anvende olier frem for cremer og lotions er, at du undgår at tilføre ukendte og unødvendige ingredienser til huden.

Husk at less is more med olier, da de absorberes langsommere i huden end eksempelvis cremer og lotions.

Stort set alle olier i vores sortiment er velegnet i deres rene form til pleje af huden og håret. Enkelte olier er dog, grundet deres ekstra nærende indhold, farve og duft, mere velegnet i blandinger med andre olier eller butters. Der er ligeledes forskel på, hvilke olier der passer bedst til din hudtype og behov.

E-vitamin olie indhold billede fra naturligolie

HVILKEN OLIE PASSER TIL MIN HUDTYPE ?

Hvilken olie der passer til din hudtype og dine konkrete behov, afhænger af oliens aktive indhold og fordeling af fedtsyrer. Eksempelvis er olier med højt niveau af oliesyre (omega-9) god til tør hudtype. Mens olier med højt indhold af linolsyre (omega-6) passer til sensitiv og fedtet hudtype.

 

HVAD NATUREN GØRE FOR MIG?

 

A-VITAMIN

 

A-vitamin stimulerer dannelsen af collagen, virker cellefornyende og øger hudens elasticitet. A-vitamin er velegnet til alle hudtyper, men er især egnet til moden og uren hud.

 

 

 

ALOE VERA

 

Aloe vera er en imponerende plante, der har været anvendt i mange århundrede til bl.a. at lindre forbrændinger, og at nære og pleje udtørret og stresset hud. Økologiske aloe vera olie har særdeles gode hudplejende egenskaber og er ideel til alle hudtyper. Med et højt indhold af aminosyrer, enzymer, vitaminer og mineraler, virker aloe vera antibakteriel, lindrende og beroligende på huden. Derudover virker den fremmende for hudens egen celledannelse og fugter huden effektivt.  

 

 

 

ABRIKOSKERNEOLIE

 

Sød abrikoskerneolie renser tilstoppede porer og er velegnet til moden hud, til behandling af dermatitis og til at dulme tør, irriteret hud. Dens høje indhold af essentielle fedtsyrer er identisk med hudens egne fedtsyrer, og derfor trænger olien helt ind i huden uden at fedte, men efterlader huden gennemfugtet, blød og smidig. Abrikoskerneolie er også velegnet til eksemhud, og da olien øger hudens egen fedtproduktion, vil der efter kort tid opleves en væsentlig forbedring til hudens tilstand.

 

Abrikoskerneolie er desuden en meget velegnet olie til afrensning af make-up.

 

 

 

ARGANOLIE

 

Arganolien er en naturlig, koldpresset olie, der efterhånden er alment kendt som ”det flydende guld fra Marokko”. De gyldne dråber indeholder de essentielle fedtsyrer omega-3 og -9. Omega-3 virker bl.a. antiinflammatorisk og fugtbevarende, mens omega-9 sørger for at genoprette hudens naturlige elastisitet. Herudover er arganolie fyldt med E-vitaminer, som beskytter mod frie radikaler, og hjælper med at balancere og styrke huden. Arganolien stimulerer heling af hudens overflade, fremmer vitalitet og har effektive fugtgivende egenskaber der virker minimerende på ar, rynker, fine linjer og strækmærker.

 

Arganolien blev første gang for alvor hypet i den populære Moroccan Oile tir håret (som så desværre var proppet med alt muligt andet skidt) Arganolien smyger sig om håret som en smidiggørende hinde, og beskytter hårstrået mod varmebehandling samt tilfører blødgørende pleje og glans. De gyldne dråber modvirker effektivt spaltede spidser og krus.

 

 

 

E-VITAMIN

 

E-vitamin er en kraftig antioxidant, der dels beskytter hud- og hårceller mod skadelige virkninger og dels beskytter fedtstoffer mod harskning. E-vitamin er desuden med til at bevare hudens og hårets elasticitet og smidighed. De antioxidante egenskaber hjælper også til at reducere skader forårsaget af UV-stråler og forurening. E-Vitamin fugter huden og holder på fugten ligesom den er kendt for sin helende effekt.

 

 

 

HAVTORNOLIE

 

Denne skønne olie udvindes af de små kerner fra havtorn; et lille power-bær, som vokser vildt langs den danske kyst. Olien er fyldt med hudforbedrende omega 3 og 6 og har et højt indhold af vitamin A, C og E, antioxidanter med stærkt beskyttende egenskaber mod frie radikaler samt påvirkninger fra den tørre danske luft og vind. Olien understøtter desuden hudens cellefornyelse og regenerering og virker dermed mindskende på fine linjer og rynker.

 

 

 

HYBENKERNEOLIE

 

Hybenkerneolien udvindes af kernerne fra hybenfrugten, der presses til en smuk gylden olie. Olien hjælper med at stimulerer heling af hudens overflade, fremmer vitalitet og har effektive fugtgivende egenskaber. Hybenkerneolien er rige på antioxidanter, essentielle fedtsyrer samt A-, E- og C-vitamin. En sensitiv hud med tendens til acne, rødmen, eksem eller rosacea mm. skal have ro på, og har ikke godt af meget fede produkter, men skal beroliges med blide og effektive ingredienser. Olien hjælper her med at forny og stimulere hudens cellegenerering samt virker antiinflammatorisk og styrkende på hudens immunforsvar.

 

 

 

HINDBÆRKERNEOLIE

 

Hindbærkerneolien fra Naturligeolie kan bruges af alle hudtyper, men er  særlig velegnet til dig med fedtet, rødlig eller irriteret hud, da den er med til at opbygge hudens barrierer. Hindbærkerneolie har en beroligende effekt på huden, og mindsker inflammation, og så er den fuld af antioxidanter, som er med til at beskytte huden mod stress, forurening samt aldring (mindre rynker og linjer)

 

En sensitiv hud med tendens til acne, rødmen, eksem eller rosacea mm. skal have ro på, og har ikke godt af meget fede produkter, men skal beroliges med blide og effektive ingredienser. Vores Hindbærkerneolie fra Naturligolie er rig på essentielle fedtsyrer samt A- og E-vitamin, der giver huden en reparerende og beroligende virkning. Den absorberes hurtigt i huden uden at fedte, og den kan bruges alene eller i kombination med andre olier.

 

 

 

JOJOBAOLIE

 

Jojobaolie er det tætteste, man kommer den olie, der naturligt produceres i huden, og olien egner sig til alle hudtyper. Den beskytter din hud, og skaber balance i hudens egen fedtproduktion. Jojobaolie er multifunktionel – du kan både bruge den i ansigtet, på kroppen og i håret. Jojobaolie indeholder B- og E-vitamin og mineralerne zink og kobber, som alle er vitale for hudens naturlige sundhed. Jojoba er desuden rig på vitaminer og mineraler, der binder fugt, og giver glans samt næring til hår og hårbund. Jojoba er en af de olier, der minder mest om hudens eget naturlige fedtstof. Du kan både bruge olien alene og i en blanding med andre olier. I kombination med nogle af de federe olier medvirker jojobaolien, at de trænger hurtigere og dybere ind.

 

 

 

ØKOLOGISK KOKOSOLIE

 

Den unikke kombination af fedtsyrer i kokosolie har en lav molekylær sammensætning, hvilket betyder, at olien nemt trænger ind i både huden og hårstrå og skaber en naturlig barriere mod fugttab. Olien er rig på E-vitamin, som er en kraftfuld antioxidant, der beskytter huden mod frie radikaler. Kokosolie har hydrerende og lindrende egenskaber, der hjælper med at reparere huden og virker desuden effektivt på skadet hår.

 

 

 

ØKOLOGISK MANDELOLIE

 

Udvindes fra mandeltræets tørrede kerner og den styrkende olie er velegnet til alle hudtyper, da olien virker fugtgivende, beroligende og balancerende på huden. Olien har en let konsistens, der nemt trænger ind i huden. Mandelolie er en anerkendt olie, da den er rig på vitaminer og indeholder intet mindre end vitamin A, B1, B2, B6 og E, hvilket bl.a. er med til at mindske fine linjer, reducere inflammationer og beskytte mod frie radikaler. Herudover skulle olien også have god virkning på eksem og sart hud, der lindres og beskyttes.

 

 

 

ØKOLOGISK OLIVENOLIE

 

Olivenolien har siden tidernes morgen været en vigtig del af en naturlig hudpleje; både indvordes og udvordes. Olivenolie har et højt indhold af enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer og et lavt indhold af mættet fedt. Olivenolie indeholder også et højt antal af polyfenoler, som er naturlige antioxidanter, samt en række andre sunde plantestoffer og E- og K-vitaminer. For at opnå den fulde effekt af olivenolie, kan du med fordel gøre den til en fast del af din kost, da det vil gavne dit helbred og få din hud til at stråle.

 

 

 

RICINUSOLIE

 

Ricinusolie er et sandt mirakelmiddel og har mange hudforbedrende egenskaber. Olien beroliger betændelsestilstande i huden, da den har naturlige antiinflammatoriske egenskaber, og hjælper dermed helingsprocessen af skader på huden på vej. Herudover er olien fugtgivende, blødgørende og virker reducerende på strækmærker såvel som små år og rynker. Desuden fortjener olien en plads på din aldrende mands badeværelseshylde, da den også kan øge hårvæksten. Med masser af vitaminer, mineraler og naturlige omega 6 fedtsyrer, arbejder olien aktivt med huden og trænger hurtigt ind. Læs Costumes anmeldelse af Ricinusolien her.

 

 

 

Jeg håber, du er blevet bare lidt klogere

 

Kommentarer

Vær den første til at kommentere