Zum Hauptinhalt wechseln
✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Dänemark

  Dänemark

  (DKK kr.)

 • Deutschland

  Deutschland

  (EUR €)

 • Frankreich

  Frankreich

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Niederlande

  Niederlande

  (EUR €)

 • Schweden

  Schweden

  (SEK kr)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Tschechien

  Tschechien

  (CZK Kč)

MARTS I HAVEN - SKIFTENDE VEJR, MEN MASSER AF GØREMÅL

MARTS I HAVEN - SKIFTENDE VEJR, MEN MASSER AF GØREMÅL

Kære haveentusiast,

Marts er en måned fuld af kontraster i haven. Fra lune dage i solen til frost, regn og måske endda lidt sne. Selvom vi officielt er trådt ind i foråret, er jorden stadig kold, og mange planter sover stadig tungt.

Men frygt ej! Der er stadig masser af ting at tage fat på i haven i denne tidlige forårsmåned. Vi giver dig her nogle gode råd til at komme godt i gang med sæsonen.Få et forspring og fjern ukrudt tidligt
Få et forspring i haven og fjern ukrudt tidligt! I marts - april er det tid for haven til at vågne op fra vinterens dvale - og det gælder desværre både planter men også ukrudt. Ved at starte tidligt med at luge, kan du nemt fjerne ukrudtet, mens mange  rødderne stadig er små og svage. Det er især effektivt mod fx skvalderkål og brændenælder, da de er lettere at bekæmpe nu, hvor jorden er fugtig og planterne stadig er svækkede efter vinteren. Selvom det måske ikke er din favoritaktivitet i haven, vil det være en investering i fremtiden, da det ukrudt du fjerner nu, ikke vil vende tilbage og samtidig svække væksten for den type ukrudt, der skyder med rode nedefra. Jeg lover, at det er et arbejde, der giver god mening senere på året.

Tag stiklinger og del stauder
Når foråret begynder at titte frem, er det også tid til at lave stiklinger og dele stauder. Vil du have flere planter, når forsommeren nærmer sig, er det en god tid at begynde at lave stiklinger og dele stauder i haven. Stiklinger er en fantastisk måde at formere dine planter på, og det kan være en god idé at starte med det tidligt, så planterne kan nå at vokse sig store og sunde inden sommeren. Du kan f.eks. lave stiklinger af dine pelargonier for at få flere planter til at fylde krukkerne i haven. Du kan få flere ideer her>>, til hvordan du laver dine egne stiklinger. Jeg har bl.a. benyttet disse tips til at få meget mere vedbend og vin i min have.

Når den sidste frost er væk i marts måned, er det tid til at dele dine stauder i haven. Dette giver dig mulighed for at flytte dem til nye områder og skabe en mere varieret beplantning. Stauder trives bedre, når de deles og ompottes, så det er en god idé at gøre det regelmæssigt for at holde haven sund og frodig. Så gå i gang med at tage stiklinger og dele stauderne, og se frem til at se din have vokse og blomstre i den kommende sæson.

Det er tid til forspiring
Forspiring er vigtigt for dig, der gerne vil starte blomstringen tidligt og eller bare ønsker større planter tidligere på året. Forspiring (hvis det er gjort korrekt) giver planterne en sund start og hjælper dem med at vokse sig stærke og sunde. Sørg for at give dine frø nok (og ikke for meget) lys, varme og vand, så de kan spire og vokse godt. Husk også at planlægge, hvornår du vil plante dem ud i haven, så du kan have en god høst.

Forspiring kan være en sjov og givende aktivitet, der giver dig mulighed for at følge planternes udvikling fra start til slut. Så gå i gang med forspiringen og glæd dig til at se dine planter vokse og blomstre i haven. Læs mere om forspiring her>>Plant træer og buske
I marts begynder foråret at vise sig, og temperaturen stiger gradvist over nul grader, hvilket er ideelt til at plante nye træer og buske i haven. Når jorden begynder at tø op og blive mere tilgængelig, er det det perfekte tidspunkt at plante, da planterne har bedre chance for at etablere sig ordentligt, før sommeren kommer.

Barrodsplanter er et godt valg, hvis du leder efter billigere planter, da de er nemmere at håndtere og ofte billigere end containerplanter. Barrodsplanter er planter, der er blevet gravet op med deres rødder intakte og ikke plantet i en beholder med jord. De skal plantes hurtigt efter køb for at undgå udtørring af rødderne.

Ved at plante træer og buske i marts får planterne en optimal start på vækstsæsonen og kan udvikle sig bedre og stærkere. Det er vigtigt at følge plantningsvejledningen nøje og sørge for at vande regelmæssigt, især i tørre perioder, for at sikre planternes trivsel og vækst.

Beskær buske og planter
Når man beskærer planter og buske i marts, hjælper man med at fremme sund vækst og blomstring i løbet af sæsonen. Beskæringen kan fjerne døde eller syge grene, stimulere ny vækst og forbedre plantens form og struktur.

Når det kommer til roser og lavendler, bør man fokusere på at fjerne døde eller svage grene samt forme planten for at fremme sund vækst og blomstring. Ved at klippe lavendler kan man også formere dem ved at stikke de afklippede grene i pottejord og skabe nye planter.

Når man beskærer stauder i marts og klipper visne toppe ned, fremmer man også ny vækst og blomstring i sæsonen. Ved at fjerne de gamle og visne dele af planten giver man plads til ny vækst, samtidig med at man bidrager til en sund og stærk plante.

Generelt set kan beskæring i marts være med til at forberede planterne til den kommende vækstsæson, samtidig med at man sikrer en smuk og sund have.Del forårsløg
Man deler forårsløg såsom vintergækker, anemoner, georginer og liljer i marts for at forny og forbedre deres vækstbetingelser samt for at undgå overbefolkning i deres nuværende vækststed.

Når man deler forårsløg, fjerner man forsigtigt løgene fra jorden og adskiller dem fra hinanden. Dette gøres for at give hvert løg mere plads til at vokse og trives. Man kan også plante de adskilte løg på nye steder i haven for at sprede deres skønhed og skabe en mere varieret beplantning.

Ved at dele forårsløg i marts kan man også forbedre deres blomstring og generelle sundhed. Når løgene er blevet adskilt, kan man give dem ny jord og gødning for at sikre, at de får de nødvendige næringsstoffer til at vokse og blomstre smukt.

Derudover hjælper det at dele forårsløg i marts med at undgå overbefolkning i deres nuværende vækststed, hvilket kan resultere i svækkede planter og mindre blomster. Ved at tage sig tid til at dele og replantere forårsløg, kan man sikre, at de fortsætter med at trives og bringe glæde i haven år efter år.

Du kan læse mere om deling mm af vintergækker her>>

Endelig er månedens vigtigste gøremål AT DRÆBE NYUDKLÆKKEDE DRÆBERSNEGLE!

Selvom der er mange fugle i haven allerede i marts, spiser de ikke dræbersneglene. Derfor må du selv gøre en aktiv indsats for at bekæmpe sneglene. Det er jo dig og ikke sneglene, som skal nyde havens mange sommerblomster og Dahlia til sommer…Du kan læse mere her>>

NB! Øverste højre billede er en Dahlia, som først fik bånd på efet angreb, men som heldigvis kom sig. Nederste højre billede viser en Dahlia, der fik kobberkant på, så snart den tittede op af jorden - INGEN angreb overhoved. Du kan købe mit stensikre fif -> kobberbånd her>>

Jeg håber, du kan bruge nogle af mine fif og gode råd til at komme godt i gang med haven i marts - og nyd processen.

Rigtig god fornøjelse!

Kommentare

Hinterlassen Sie den ersten Kommentar.
Alle Kommentare werden vor der Veröffentlichung moderiert.