Skip to main content
✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Czechia

  Czechia

  (CZK Kč)

 • Denmark

  Denmark

  (DKK kr.)

 • France

  France

  (EUR €)

 • Germany

  Germany

  (EUR €)

 • Italy

  Italy

  (EUR €)

 • Netherlands

  Netherlands

  (EUR €)

 • Spain

  Spain

  (EUR €)

 • Sweden

  Sweden

  (SEK kr)

HVILKE TULIPANLØG SKAL JEG VÆLGE OG HVORNÅR/HVORDAN LÆGGER JEG DEM

HVILKE TULIPANLØG SKAL JEG VÆLGE OG HVORNÅR/HVORDAN LÆGGER JEG DEM

 Hvilke tulipanløg skal jeg købe?

Der findes mange forskellige typer af tulipaner og i mange forskellige farver, og det er ikke underligt, at tulipaner er en af danskernes helt store blomsterfavoritter - og så kommer de tidligere end så mange andre blomster, og kan sikre dig en blomstrende, farvestrålende have fra tidlig forår og frem til sommerblomsternes kommen. 

Jeg har rangeret nedenstående list, så du først finder de sorter af tulipaner, der blomstrer tidligt, så dem der blomstrer lidt senere etc.

Botaniske tulipaner, som blomstrer allerede i marts-april og er meget nem at dyrke, og så kommer de igen år efter år.

Botaniske tulipaner er lave og har bredere blade end den klassiske tulipan. Der er mange vidunderlige arter af disse små oprindelige tulipaner, som alle de store tulipaner er kommet af. De vokser alle vildt et eller andet sted i verden.

Men man må nok også være ærlig og sige, at det ikke er blandt de mest populære sorter - måske pga størrelsen...eller mangel på samme.

Multi-blomstrende tulipaner. Denne tulipan har mange blomsterhoveder på samme stængel, der spreder glæde midt i det kølige forår i marts..

Se fx den populære og super smukke Candy Club, som lyser op i hvid og pink.

FOTO: Crocus 

En anden smuk, og forholdsvis tidlig sort er Liljeblomstrende tulipaner. Denne sort har spidse, lidt udadbøjede kronblade, hvilket tilføre blomsten et lidt "vildt" look

Denne type tulipan blomstrer i april. En særlig smuk liljeblomstrende tulipan er fx. Marianne med sit flammende look

FOTO: FARMER GRACY

Crispa-tulipaner har frynsede kronblade og blomstrer i april/maj.

Nogle er dobbelte, hvilket vil sige, at de har ekstra mange kronblade – det gælder fx den utroligt poetiske Snow Crystal, der som navnet antyder ligner en stor, smuk snekrystal.

En anden dejlig Crispa-tulipan er Lambada, hvis smukke blomst både er varm pink, ferskenfarvet og gul på en og samme tid.

 

Papegøje-tulipaner er, som navnet antyder, en eksotisk og sjov sort med dens rynkede kronblade, der sidder i en herlig rodet blomst.

Papegøje-tulipaner blomstrer i april/maj og tilføjer din have eller dine krukker et vildt og utæmmet udtryk.

En af mine yndlings "Papegøjer" for 2022 må være Ad Rem Parrot - men som du sikkert har gættet, er jeg også blevet VILD med orange blomster i alle afskygninger - og især blandet med andre varme farver, som Kenzo ville have gjort.

FOTO: FamFlowerFarm - min tulipanløg leverandør ;-)

Triumf-tulipaner (Triumph-tulipaner). Kaldes også Darwin- eller Darwin-hybrider. Denne type er den klassiske tulipan herhjemme.

Den er utrolig smuk, høj og med fyldige blomsterhoved, som mange elsker og ikke kan få nok af, og som du sikkert husker fra dine bedsteforældres have. Triumf-tulipaner fåes i mange farver, men to helt klassiske er den gule Golden Apledoorn og den lilla Purple Triumph

Denne type tulipaner bliver ved med at blomstre år efter år. Den blomstrer fra maj og holder længe både i bed og i vase.

Dobbelt, sen tulipan. Også kaldet Pæontulipan. Denne type tulipaner blomstrer først fra slutningen af april-maj.

Men de er helt sikkert ventetiden værd, for når de springer ud, fer det med en sky af smukke kronblade og meget holdbare blomster, der virkelig imponerer og lyser op.

Et bed med 50 dobbelte, sene tulipaner er en showstopper, som alle vil beundre.

Er du også vild med denne sort, vil du falde på halen af vores mest populære blanding.

Dutch Romance.

Hvornår lægger jeg mine tulipanløg?

Du skal lægge dine tulipanløg i jorden i efteråret - og gerne mellem september og december, og helt sikkert inden, der går frost i jorden.

Løgene er i dvale på dette tidspunkt. Men så snart de kommer i jorden, begynder de at sætte en masse fine rødder, så de er klar til at eksplodere i smukke farver til foråret.

Du kan sagtens komme ud for, at tulipaner allerede titter op ad jorden i januar, hvis vinteren er mild. Det gør ingenting. Tulipaner kan sagtens tåle frosten. Faktisk kan de ikke undvære kulde. Jeg forsøgte år efter år at lægge tulipanløg i min have i Rom, men desværre uden succes;-(

 

Hvordan lægger jeg tulipanløg korrekt?

Du lægger dine tulipanløg ved at grave et hul på ca. 3 gange løgets højde.

Da tulipaner blomstrer, førend træerne er sprunget ud, gør placeringen ikke så meget.

Når hullet er gravet, så sætter du tulipanløgene ned i hullet med 10 cm afstand og med spidsen opad. Nogle siger, at det er en god ide at vende nogle af løgene, så de står på hovedet, hvilket sikre en forskudt blomstring.

Giv gerne løgene en lille dyne af halm eller andet organisk materiale. Derefter dækker du løgene til med jord igen.

Husk at mærke det sted, hvor du har lagt dine tulipanløg, så du kan huske det, når de flere måneder efter, dukker op af jorden.

Rigtig god fornøjelse!

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.