Skip to main content
✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Czechia

  Czechia

  (CZK Kč)

 • Denmark

  Denmark

  (DKK kr.)

 • France

  France

  (EUR €)

 • Germany

  Germany

  (EUR €)

 • Italy

  Italy

  (EUR €)

 • Netherlands

  Netherlands

  (EUR €)

 • Spain

  Spain

  (EUR €)

 • Sweden

  Sweden

  (SEK kr)

HVORDAN FORHINDRER JEG, AT SNEGLE ÆDER MINE DAHLIA

HVORDAN FORHINDRER JEG, AT SNEGLE ÆDER MINE DAHLIA

Her vil jeg give dig et par bud på, hvordan du kan bekæmpe sneglenes hærgen af din Dahlia.

Jeg eeeeeelsker Dahlia, men der er desværre en enkelt forhindring, der virkelig kan ødelægge min Dahlia-glæde: Snegle! Snegle kan især godt lide de unge dahliablade, så vær opmærksom, når de vokser lige over jorden. Der er heldigvis  forskellige måder at bekæmpe snegle på - ud over de kemiske. I denne blog vil jeg nævne nogle af mine favoritter.

Foto lånt fra susanne-heaven

Læg en barriere omkring dine Dahliaplanter

Planter, der hurtigt bliver spist af snegle, kan beskyttes ved at placere en barriere omkring dem - for eksempel kaffegrums, kakaoskaller, knuste æggeskaller eller muslingeskaller. På den måde gør du det svært for sneglene at nå dine planter. Sørg for, at cirklen løber hele vejen rundt om planten.

Fjern blade og grene

Blade, træ, kviste og andet haveaffald danner et ideelt gemmested for snegle. Så ryd jævnligt op i dine blade og haveaffald.

Festival Krus uden Top

Hvis du ikke har en fræk hund i haven, vil jeg klart anbefale dig at købe nogle store festivalkrus i plast - hvis man stadig kan købe dem. Skær toppen af. Så snart de første små skud kommer op af jorden, skal du bore kruset ned i jorden, og lægge jord om bunden, så det ikke blæser væk. Så snart der er kommet mere kraft i skuddene, kan du flytte krusene, inden planten bliver for kraftig.

Lav et hvidløgsekstrakt

Hvidløg er giftigt for snegle; de vil undgå dine dahliaplanter, hvis du sprøjter dem med hvidløgsekstrakt. Du kan selv lave dette. Skær et hvidløg i mindre stykker, hæld 1 liter varmt vand over og lad det trække og køle af. Fjern hvidløgsdelene, hæld ekstraktet i en plantesprøjte og sprøjt. Nu kan du se, hvor hurtigt snegle kan løbe! Gentag regelmæssigt, for efter en regnbyge virker dette trick ikke længere.

Ølfælden

Ligesom mænd kan man også forføre snegle med øl;-) Hæld et lag øl i en lav plastikbeholder og grav det op til kanten af ​​jorden. Sneglene kravler hen mod øllet, og falder ud over kanten og dør. Skift beholderne efter et par dage og smid sneglene ud. Fordel: kun sneglene dør og det er miljøvenligt.

Fjern snegle med hånden

Ja, et vidunderligt romantisk job🥵 Om aftenen skal du kigge efter snegle ved solnedgang - og helst på en fugtig aften, eller når det har regnet. Saml sneglene, ødelæg dem eller placer dem på steder, hvor de ikke kan gøre skade.

Et gammelt råd, som jeg har afprøvet med stor succes, er at lægge et gammelt bræt i haven, hvor det ikke ligger i vejen. Så skal du lægge skiver af agurk. Når sneglene samler sig i ly af brættet for at æde, kan du samle eller klippe dem væk. En ulækker affære, men effektivt er det.

Placer en kobberring

Snegle hader kobber og vil ikke klatre eller kravle på kobbermaterialer. Der er specielle kobberringe til salg, som du kan placere rundt om planten. Vær opmærksom på, at der ikke allerede er æg fra sneglene i cirklen.

 

Jeg håber, at en af ​​disse løsninger vil hjælpe? Har du en god løsning? Vil jeg meget gerne høre fra dig!

Comments

Anette

hvidløgsekstrakt Det virker ikke så det er ikke gift for de snegle jeg har. De kravler stadigvæk på min dahlia

All comments are moderated before being published.