Skip to main content
✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Czechia

  Czechia

  (CZK Kč)

 • Denmark

  Denmark

  (DKK kr.)

 • France

  France

  (EUR €)

 • Germany

  Germany

  (EUR €)

 • Italy

  Italy

  (EUR €)

 • Netherlands

  Netherlands

  (EUR €)

 • Spain

  Spain

  (EUR €)

 • Sweden

  Sweden

  (SEK kr)

DEN LILLE KØKKENHAVE

DEN LILLE KØKKENHAVE

I en lille køkkenhave som min egen, gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. Det kan man bl.a. gøre ved at dyrke flere forskellige planter på samme areal, og hvor den ene planteart kan høstes, inden den anden behøver al pladsen - det er da smart ;-) Men det kræver selvfølgelig, at de to planter er gode naboplanter, som trives side om side. En af disse gode nabo-kombinationer er fx ærter og kål - og i mit tilfælde har jeg valgt at forsøge mig med at sætter to slags kål; den alm. grønne, og den flotte lilla, og så kombinerer jeg det med de smukke lilla sukkerærter. Et festfyrværkeri af lilla🥰

Kombinationen ærter og kål lykkes kun tilfredsstillende med vinterkål og tidlige ærtesorter, som kan fjernes senest omkring 10. juli. 

Blandt de tidligste ærter hører fx. vores flotte, lilla sukkerært, som dels kan sås tidligere og i lidt koldere jord end de almindelige grønne ærter, og dels høstes de, inden ærterne er helt færdigudviklede.

Læs mere inde på Havenyt i forhold til plantetæthed etc. Det tør jeg ikke gøre mig klog på >>

 

Du kan også vælge at gå efter at lave din egen potagerhave. Jeg ved ikke, om jeg selv tør, men jeg er meget fascineret - også fordi en vellykket potagerhave betyder minde lugearbejde

Foto: lånt af Jesper Carl Corfitzen.

I en potagerhave kan du både høste grøntsager og plukke blomster. Det er praktisk og giver et flot udtryk. Se mere her, hvis du vil vide, hvordan du laver din egen potagerhave>>

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.