Skip to main content
✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Czechia

  Czechia

  (CZK Kč)

 • Denmark

  Denmark

  (DKK kr.)

 • France

  France

  (EUR €)

 • Germany

  Germany

  (EUR €)

 • Italy

  Italy

  (EUR €)

 • Netherlands

  Netherlands

  (EUR €)

 • Spain

  Spain

  (EUR €)

 • Sweden

  Sweden

  (SEK kr)

10 TIPS TIL EN BEDRE NATTESØVN

10 TIPS TIL EN BEDRE NATTESØVN

Nyd noget sollys - Tip 1

Sollys holder din døgnrytme sund. Din døgnrytme er en naturlig, intern proces, der regulerer din søvn-vågne cyklus. Og når alt er i balance, sover du ikke kun bedre, men du har bedre energiniveauer i løbet af dagen. Det er blevet bevist, at sollys øger kvaliteten og mængden af søvn og endda gør det mere sandsynligt, at du vil falde i søvn hurtigt.

 

Undgå blåt lys - Tip 2

Blåt lys kommer fra vores digitale enheder, såsom telefoner og bærbare computere. At stirre på en skærm om natten, tricker din hjerne til at tro, at det er i dagtimerne, hvilket roder ved din døgnrytme (se Tip 1) og reducerer produktionen af hormoner som melatonin. Melatonin får dig til at føle dig rolig og søvnig. Så undgå skærme i 2-3 timer før sengetid. Og/eller brug et par specielle blue light-briller.

 

Tag et bad eller brusebad - Tip 3

At tage et brusebad er ikke kun afslappende, det kan faktisk hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og forbedre søvnkvaliteten. Ifølge en undersøgelse er et varmt bad særligt gavnligt og fører til dybere søvn. Det gælder især, hvis du tager et omkring 90 minutter, før du skal sove. Selv at tage et fodbad i varmt vand kan være nyttigt.

 

Gør dit soveværelse specielt - Tip 4

En god nats søvn er mere tilbøjeligt til at ske, hvis miljøet er rigtigt. Dit soveværelse skal være et paradis, du ser frem til at flygte til. Så gør det stille, afslappende, pænt og ryddeligt. Tænk på temperaturen (se Tip 5), og hvor stille det er. Se på din belysning og møbler. Koncentrer dig om farver. De har alle en enorm effekt på at sætte scenen for din søvn.

 

Sørg for den rigtige temperatur - Tip 5

Alle elsker et hyggeligt soveværelse, men temperaturen skal tilpasses til, hvad der sker med din krop om natten, da din søvncyklus følger din krops temperaturcyklus. Om aftenen begynder din temperatur at falde, og det sender et signal til hjernen om, at det nu er tid til at sove. Ideelt set kan du indstille termostaten til omkring 18 grader.

 

Træn regelmæssigt - Tip 6

Uanset om det er en fuld træning eller en tur i parken - motion er ikke kun godt for dit generelle helbred, det er godt for din søvn. Men husk at sørge for, at der går noget tid mellem, at du rammer fitness centret og rammer puden. Fire timer ville være ideelt. Når du træner, øges både din temperatur og endorfiner, og du vil derfor meget sandsyndligt opleve at være for energisk til at lukke øjnene.

 

Få din hjerne til at falde til ro - Tip 7

Mange mennesker har en slags før-søvn rutine, der får dem til at føle sig mere rolige og i humør til sengetid. Såsom at læse en bog, lytte til afslappende musik, dybe vejrtrækninger, tage et bad (se Tip 3) eller meditere. Prøv at lave din egen rutine og se, hvad der fungerer bedst for dig.

 

Sov og vågn op på samme tid - Tip 8

Rutiner er fantastiske til god søvn. Prøv at komme ind i en vane med at gå i seng og vågne op på samme tid hver dag. Over tid vil du bemærke, at du træner din krop til at være i overensstemmelse med dit søvnmønster.

 

Spring koffeinen over efter kl. 14 - Tip 9

Du drikker kaffe og te om morgenen for at vågne, ikke? Så forestil dig, hvilken effekt koffeinholdige drikkevarer har senere på dagen. De stimulerer dit nervesystem og forhindrer dig i at slappe af. Det er en god ide at skifte til koffeinfri kaffe om eftermiddagen eller i det mindste sørge for, at du indtager din sidste kop kaffe kl. 14.

Undgå alkohol - Tip 10

Selv om en lille aftendrink kan føles god til at falde hurtigt i søvn, har det en negativ effekt på dit søvnmønster og hormonbalance. Du ender med at have en forstyrret nat. Du kan endda blive beskyldt for at snorke eller endda lide af søvnapnø - en potentielt alvorlig tilstand, der påvirker din vejrtrækning. Hvis du planlægger at drikke, bør du gøre det minimum tre timer før sengetid.

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.