Skip to main content
✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Czechia

  Czechia

  (CZK Kč)

 • Denmark

  Denmark

  (DKK kr.)

 • France

  France

  (EUR €)

 • Germany

  Germany

  (EUR €)

 • Italy

  Italy

  (EUR €)

 • Netherlands

  Netherlands

  (EUR €)

 • Spain

  Spain

  (EUR €)

 • Sweden

  Sweden

  (SEK kr)

PANTONE TRENDFARVER SOMMER 2022

PANTONE TRENDFARVER SOMMER 2022

INSPIRATION TIL FARVER, DER HITTER SOMMEREN 2022

Elsker du også at indrette dig med farver? Ud over at male vægge eller købe nye møbler, kan du også skifte ud i din boligindretning via nye puder, vaser, tæpper med mere - Der er mange muligheder og til enhver pengepung. Vil du gå grundig til værks, er maling af væggene i din bolig en ideel muligheder for at bringe mere farve, liv og personlighed ind i hjemmet. 

Men hvilke farver hitter sommeren  2022? Det har jeg undersøgt via Pantones - altid kloge - forudsigelser, og jeg håber, at jeg også kan inspirere dig til at gå sommeren og vinteren 2022 i møde med masser af farver, der afspejler tidens trends.

Pantone Farvekort 2022

Der er også altid god grund til at kigge i retningen af Pej Trend Groups bud, når det kommer til at finde årets mest hypede farveinspiration. Hvert år præsenterer de nemlig med sikker hånd årets mest tippede farver - og 2022 er naturligvis ingen undtagelse. I år er valget faldet på årets nedenstående fire nuancer.

 

Eucalyptus

Pantone® 15-0513 TCXEucalyptus

Eucalyptus er den varme jordnære nuance, som vidner om en periode, hvor grønne nuancer er essentielle. Det grønbrune islæt er fortsat en bred repræsenteret del af farvespektret. Eucalyptus inviterer til brug af naturmaterialer og de ressourcer som vi omgiver os med. Det, at udnytte de ressourcer vi omgiver os med, vidner om et forbrugerbehov, hvor ting skal have en dybde og fortælling, en forhistorie, i dette tilfælde natur.

I kølvandet på den globale pandemi og krigen i Ukraine, vurderer Pej Gruppen, at flere private hjem også kommer til at oase af klare farver og optimisme. En af de tendenser, du kan kigge ekstra meget efter i løbet af sensommeren, er brugen af farver i den meget intense ende af spektret; så som koboltblå. solskinsgul og cyklamenfarvede kaldet Crocus.

Broste Cph. AW 2022

En farvepalette med rene, stærke nuancer kan være med til at underbygge optimismen, og den har vi i den grad behov for at mærke igen.

Pantone, Crocus

Men du vil også se, at naturfarverne kommer ind i billedet i 2022 - for dig, der har mere brug for ro, regelmæssighed og renlighed ;-)

En af årets helt store naturinspirerede trendfarver er :

Pantone® 14-1026 TCXMoonstone

Moonstone er en varm gullig tone. Farven er en del af et farvespekter, hvor det er vigtigt at kunne udnytte genbrugsmaterialer. Denne megatrend, udvikler sig altså til en livsstil, hvor der skal være plads til at materialerne har en historie og dermed kan have et præg af udnyttelse og gerne reparation. Moonstone giver en association til noget retrospektivt, hvor specielt 70’erne bliver genfortolket.

Moonstone

 

En anden natur-inspirerede trendfarve 2022 er den smukke, frosne blå Glacier Lake, som i den grad også egner sig til fx. soveværelset. Jeg er sikker på, at den bliver et hit - ikke mindst fordi den er let at "spille bold" opad, når du skal indrette et rum med naturlige nuancer

Kombiner gerne flere vægfarver

Når du arbejder med vægfarver i din bolig anno 2022, er det ikke nok med 3 hvide flader, og en farvet. I år skal du vove lidt mere og kombinere flere nuancer. Det kan give et fantastisk farvespil, samtidig med at det naturligvis skaber ekstra blikfang i din indretning. Det er dog lidt af en kunst at kombinere farver. Et godt gammelt tip er, at du følger et 60-30-10 princip. Dette princip går ud på, at du vælger tre farver. Den dominerende farve skal fylde ca. 60 % af overfladerne. Den næste farve skal fylde 30 % af rummet, og må godt være en mere skarp nuance, og den sidste farve skal fylde 10 %. Hvis du benytter dig af dette princip, vil du opleve en skøn farvebalance i dit hjem. 

Når væggene er malet, kan du begynde at gå på jagt efter i vores interiør sortiment, hvor du finder et hav af forskellige farver.

Rigtig god fornøjelse!

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.