Skip to main content
✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Czechia

  Czechia

  (CZK Kč)

 • Denmark

  Denmark

  (DKK kr.)

 • France

  France

  (EUR €)

 • Germany

  Germany

  (EUR €)

 • Italy

  Italy

  (EUR €)

 • Netherlands

  Netherlands

  (EUR €)

 • Spain

  Spain

  (EUR €)

 • Sweden

  Sweden

  (SEK kr)

MINE GODE TIPS TIL HVORDAN DU INDRETTER DIT SOVEVÆRELSE

MINE GODE TIPS TIL HVORDAN DU INDRETTER DIT SOVEVÆRELSE

Vidste du, at de fleste danskere bruger godt og vel en tredjedel af livet i sengen!? Så hvorfor ikke gøre tiden så behagelig som muligt?

Vil du skabe et soverum, hvor du virkelig kan slappe af, kan du her læse mine 10 gode tips til indretningen af dit soveværelse.

 

Vælg den rigtige seng

Fordi dit soveværelse først og fremmest er et rum, hvor du skal sove og finde hvile, er sengen selvfølgelig det vigtigste møbel i rummet. Derfor skal du sørge for at have en seng, som du ligger godt og behageligt i.

Når madrasserne er på plads, vil jeg til enhver tid style rummet op med en flot sengegavl eller et smukt tapet bag hovedgærdet, som giver soveværelse et dekorativt præg.

 

Overvej dit valg af farver

For at dit soverum bliver et roligt og behageligt sted, kan du med fordel anvende rolige farver i din indretning. Mørke og afdæmpede farver virker ofte beroligende, og de skaber en afslappet atmosfære. Du kan derfor med fordel indrette dit soveværelse med udgangspunkt i mørke nuancer, hvis du har brug for en hulestemning.

Du kan også gå efter et rent og enkelt look, og i så fald skal du vælge blandt de lyse nuancer. Det er måske mest romantikeren, der går denne vej, og så tilføre en yndlingsfarve i sengetæppe og andet hyggenips.

 

Find den rigtige belysning

Ofte er det nødvendigt at have en loftslampe installeret i soveværelset, da det også tit er her, du klæder dig på om morgenen. Derfor kan jeg klart også anbefale dig en sengelampe, du kan justere. Måske kan du godt lide at læse et par sider i en bog, inden du skal sove, og så har du brug for at lyset kan rettes mod bogen, men når du er færdig med læsningen, er det måske en ide at kunne dreje lampen væk, så du ikke bliver blændet, hvis du vågner om natten, og skal på toilettet. Den helt smarte løsning er her en softtone lampe i nærheden af døren, som tænder automatisk, når du står ud af sengen.

 

Undgå at overpynte rummet

Jo flere ting du har i dit soveværelse, jo mere skal du bruge tid på rengøring, og jo mere skal dit blik forholde dig til. Det kan faktisk påvirke, hvorvidt du finder ro. 

Derfor anbefaler jeg klart, at din indretning af soveværelse skal være enkel. Det betyder ikke, at du helt skal undgå nips. For nips er også med til at skabe hygge og personlighed - men hold lidt igen.

 

Skab hygge med puder og tæpper

Mit soveværelse skal være et hyggeligt rum, og et rum som har samme stil som resten af min bolig - også selvom det ikke vises frem, som resten. 

Du kan skabe hygge i soveværelset ved at dekorere sengen med et flot sengetæppe og evt. (få men) matchende puder. Det giver et rent og ryddeligt look at komme hjem til en redt seng efter en lang arbejdsdag. 

 

Siddepladser

Rummets vigtigste funktion er naturligvis at du skal kunne sove godt der. Men ofte har dit soverum også har andre funktioner - som fx din garderobe. Så kan det være en god idé at sørge for, at der både er en siddeplads, men måske også et sted, hvor du kan lægge dit tøj, hvis du ikke magter at hænge det på plads, eller hvis du har taget det frem til næste dag.

 

Pak dit rod væk

Sidst men ikke mindst - Rod er et forstyrrende element, som du ikke skal have i dit soveværelse. Sørg derfor for, at alt i rummet har en plads. Pak dine ting væk i klædeskabe og skuffer, så der ikke ligger noget fremme, når du skal i seng. 

Dit soveværelse skal ikke blive et rum, hvor du lægger ting fra dig, når du ikke ved, hvad du skal gøre med dem - heller ikke selvom det kan friste, da det som regel af dit aflukkede rum👆🏻

Hvorfor ulejlige sig med alle de ovenstående greb, hvis det hele drukner i rod.

HUSK AT LUFTE UD - MORGEN OG AFTEN.

 

Læse også 10 tips til hvordan du får en bedre nattesøvn

 

Rigtig god fornøjelse - og sov godt
Kristina Løvendal 

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.