✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

HAVESÆSONEN ER IKKE SLUT - EFTERÅRSSÅNING

HAVESÆSONEN ER IKKE SLUT - EFTERÅRSSÅNING

Selv når vejret bliver køligere og vådere, er det stadig en fantastisk idé at arbejde i haven, og der er faktisk flere blomsterfrø, du med held kan så i løbet af september, oktober og november.

Mange mennesker har tendens til at kun tænke på forårssæsonen som det bedste tidspunkt at plante blomster i haven, men efteråret kan faktisk være en ideel tid til at skabe et farverigt og blomstrende miljø. Man kan enten plante frøene direkte i jorden eller sprede dem jævnt over et større område, afhængigt af den ønskede effekt. Det er selvfølgelig også en god idé at plante løg på samme tidspunkt.For dem, der ønsker at gøre tingene endnu mere spændende, kan man også samle frø fra blomster, der blomstrede tidligt på sæsonen i løbet af sommeren. Disse frø kan tørres og opbevares i køleskabet for senere såning. Dette giver en fantastisk mulighed for at dyrke endnu flere smukke blomster i haven og tilføre variation.

Såning af blomsterfrø og løg i september, oktober og november vil resultere i smukke og blomstrende resultater til foråret. Når man sår frø tidligt på efteråret, vil nogle af frøene spire og overvintre som små spirer eller bladrosetter, mens andre vil forblive i jorden og vente på sol og varme til foråret. Dette skaber en naturlig variation og dynamik i haven, og det er fantastisk at se de blomster, der springer ud efter en lang vinter.

Hvis man også ønsker at have flere af samme blomster i haven, har mange blomster frø om sensommeren, som man kan høste og så ud. En hurtig måde at indsamle frø på er at gå en tur i haven og berøre de afblomstrede blomsterhoveder forsigtigt, så de taber deres frø. Mens man gør dette, kan man nyde en god kop kaffe eller te i den anden hånd og virkelig sætte pris på det smukke og beroligende miljø, man er omgivet af.

Så selvom vejret ændrer sig, er efteråret stadig en ideel tid til at arbejde i haven og begynde at forberede sig på de smukke forårsblomster. Det er en fantastisk måde at tilføje farve og glæde til haven og skabe et fredeligt og harmonisk miljø at slappe af i. Så kom i gang med at så blomsterfrøene og se frem til en blomstrende og betagende have til foråret.

NB! Det er selvfølgelig ikke alle blomster, du kan så om efteråret. Denne særlige gruppe af blomster, der er særligt egnede, kaldes "hårdføre etårige" på dansk, da de er i stand til at overleve vintrene som små planter i haven. 

Nogle af de blomster, jeg selv har haft succes med at efterårsså inkluderer Kornblomster, Vild Gulerod, Jomfru i det grønne, Valmue, Ridderspore, Forglemmigej, Kongekommen, Tandstikkerurt, forskellige græsser, Løvemund, Blomsterkørvel, Tobaksblomst, Katost og Stolt Kavaler.

Efterårssåning er en fantastisk måde at forlænge blomstringssæsonen på og sikre tidlige blomster i haven til foråret. Så hvis du vil eksperimentere med at dyrke blomster på dette tidspunkt af året, bør du overveje at prøve efterårssåning med disse hårdføre etårige.

God fornøjelse🌱

Kommentarer

Vær den første til at kommentere