✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

TRÆNGER DIT SOMMERHUS TIL EN OPGRADERING? FÅ MINE BEDSTE TIPS

TRÆNGER DIT SOMMERHUS TIL EN OPGRADERING? FÅ MINE BEDSTE TIPS

Trænger dit sommerhus til en opgradering? Med få kneb kan du forvandle dit måske lidt trætte sommerhus til en hyggelig sommeroase, som du ikke har lyst til at tage hjem fra. Her får du nogle af mine aller bedste tips.

Sommeren er over os, og derfor rykker mange i sommerhus, hvor den står på familiehygge, strand eller regnvejrsdage - men forhåbentlig under alle omstændigheder af masser af gode stunder.

Et fritudshus eller sommerhus bør i hvert fald helt sikkert være et sted, hvor du kan slappe af på varme sommerdage, men også et sted som egner sig til en regnfuld sommer- eller efterårsdag.

Og selvom et sommerhus skal fungere praktisk, hvor der er plads til alle, og tingene kan tåle at blive brugt, bør der også være plads til pynt og hygge.

For mig fungerer mit fritidshus som et frirum med både plads til afslapning, afprøvning af nye ideer og masser af haveglæder. Og så skal det absolut ikke afspejle min lejlighed i byen, men være mere simpelt indrettet, så skuldrene falder ned.

Her får du nogle af mine afprøvede, gode råd:

 

Vintage og Loppefund kombineret med Nyheder

Et sommerhus behøver ikke at være en dyr investering - ligesom det heller ikke behøver at være et "opmagasinering" for gammelt skrammel. Det er faktisk muligt at finde sig til rette i noget indimellem, så sommerhuset opnår en hyggelig - men samtidig tidstypisk stemning. Trænger dit sommerhus til fornyelse, burde du derfor tage et kig i nogle af de antik-butikker, der ligger rundt omkring i landet og kombinere flotte, gamle fund med nyheder - og husk, at du også selv kan sælge dine møbler på DBA, når du bliver træt af dem, og gerne vil skifte look eller farve. Det er jeg personligt haft stor success med. Derimod må jeg indrømme, at jeg ikke har haft sååå stor succes med loppefund - måske mest af alt fordi min sparsomme tid går med at bygge og med haven. Og så har jeg simpelthen ikke tålmodigheden til at slibe ned, rense og male små hjørner. Jeg er mere til de store flader. Så jeg køber mine ting, og sælger dem igen, når jeg trænger til nyt.

Photo credit: Camilla Tange Instagram.

 

Blomsterprint

Det er som om, vores tolerance for blomsterprint­ og hyggenips­ bliver lidt større, når man åbner døren til sommerland. Giv den gas med puder, plaider, lamper, lysestager og alt derimellem. Dekorer med glasklokker, hvor du kan udstille små sommerfund eller opskyl fra stranden - eller den sidste rejses souvenir. 

 

Lyse Nuancer

Et sommerhus med mørke farver og møbler kan hurtigt blive kedeligt og trist at se på. Sørg i stedet for at få så meget lys ind som muligt ved at indrette med transparente gardiner og lyse farver. Hvide lofte og lyse vægge får dit sommerhus til at syne større, og samtidig får du fri leg til at indrette dig med materialer, mønstre og farver, som kan fungere som kontrast. 

Lyse Nuancer og Sommerhusstemning - www.interiorflirt.dk

 

Dekorative Blomster

For nogle - måske især os fra storbyen - er fristedet forbundet med haveglæder. Men det kræver selvfølgelig at fritidshuset ikke ligger for langt væk, for det tager masser af tid at pleje en have; lige fra tidligt forår, hvis man skal have mulighed for succes. Sådan en er jeg. I mit fritidshus dyrker jeg masser af blomster og tester nye frø, knolde, løg og løsninger af til shoppen.  Men for langt de fleste, er sommerhuset forbundet med vild med vilje og fri natur, og det kan også noget godt for både sjæl og insekter. Gå på opdagelse i naturen, og find smukke blomster, som kan pynte i vindueskarmen eller på bordet. På den måde får dit sommerhus nyt liv, hver gang du besøger det, samtidig med at de friske blomster leder tankerne hen på sol og sommer. Du kan også tørre nogle af blomsterne og hænge dem op som dekoration. 

Under alle omstændigheder pynter farvestrålende vaser i glas eller keramik, uanset om de står tomme, eller om de er fulde af dyrkede blomster eller vild natur.

 

Bløde Møbler og Indretning

Bløde møbler med masser af puder, skind og tæpper giver dig lyst til at slappe af - præcis som man skal i et sommerhus. Derfor kan et sommerhus aldrig have for mange puder og tæpper. Køb nogle lækre skind, som du kan ligge på i sofaen på kølige dage, og som du kan sidde på udenfor ved køligere sommeraftener. 

Ud over bløde, afslappende møbler, vil jeg også anbefale dig at "bløde" soveværelset op med et smukt sengegærde og med flotte sengetæpper og plaider samt ekstra deko puder. Jeg ellllsker at ligge i min seng til langt op på formiddagen på kedelige vejrdage. Jeg vågner altid tidligt, men så laver jeg en dejlig kop caffe latte og smutter tilbage i sengen med magasiner eller lidt skærm og får slappet 100% af.

 

Photo credit: Mad&Bolig

 

Indbygget Slagbænk og Multiopbevaring

En indbygget slagbænk løser mange pladsproblemer og indeholder samtidig masser af opbevaringsplads. Du kan også vælge at bygge en sofa op med gode madrasser og med topmadrasser som ryglæn. Sørg for altid at tænk i at udnytte pladsen, og med en hjemmebyggede sofa, får du et par ekstra sovepladser med i købet. Sy evt. et nyt betræk, og pynt med masser af puder. Her kan du få inspiration til selv at bygge din egen (sove)sofa>>

 Photo credit: Boligmagasinet

 

Lad inde og ude smelte sammen

For langt de fleste af os, er sommerhuset et forholdsvis lille hus og med mindre rum. Det gør ikke så meget, da vi ofte bruger det meste af vores tid ude. Når jeg er "på landet" foregår de fleste af mine måltider fx i et slags glashus, vi har bygget op til selve huset og med åbent ud til haven. Her er der altid læ for vestenvind og regn samt aftendug. Og her elsker jeg sat sidde ude-inde.

Hvis du vil opgradere dit sommerhus, er uderummet et super godt sted at starte. Et simpelt tip er at prøve at indrette ude, med inspiration indefra. Plaider, puder og lysestager tager sommerhushyggen med på terrassen - og så findes der efterhånden et hav af udendørs tekstiler, som sagtens kan klare en gang regnvejr, hvis de bliver glemt udenfor. Eller gør som jeg, og sørg for at spisebord mm er beskyttet med et tag. Så behøver du ikke slæbe ting ud og ind hver dag, og du skal ikke være bange for en skylle midt under middagen.

Du kan også indrette en privat krog til et udendørsbad. Her er der mange fordele. Dels behøver du ikke at bruge penge på at opvarme vand. For mange er en del af charmen, at det drejer sig om korte, kolde bade, og til at glemme det kolde gys, kan du stå og nyde moder natur. Det lyder koldt, og det er koldt, men for pokker, hvor er det hyggeligt og opvækkende. Prøv det ;-)

Photo credit: Boligcious

KLIK PÅ DETTE LINK OG KOM DIREKTE IND PÅ VORES SOMMEHUSDRØMME INTERIØR SEKTION>>

 

Rigtig god fornøjelse og dejlig sommer😘

Kommentarer

Vær den første til at kommentere