✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

En Guide til Hjemmelavet Hudpleje med NaturligOlie

En Guide til Hjemmelavet Hudpleje med NaturligOlie

Hudpleje der passer perfekt til dig

Har du svært ved at finde frem til hudplejeprodukter, der passer til dig? Har du forsøgt at følge eksperters råd, men uden held?

Fortvivl ej!
Du har nemlig sporet dig ind på en traditionsrig men hyppigt overset mulighed – nemlig at lave sin egen hudpleje.

Alt du behøver for at komme i gang med at lave dine egne hudplejeprodukter er, at blive lidt klogere på din egen hud og hvilke ingredienser der passer til dig. Derfra er det blot at tage springet og give sig i kast med de formuleringer og blandinger, som matcher din huds behov.

Det er nemmere end du tror, og vi er med dig hele vejen – med komplet vejledning og svar på de spørgsmål der kan opstå undervejs.

1. Kend din hudtype

Hvordan kommer jeg i gang med at lave mine egne hudplejeprodukter?

En god og resultatorienteret hudpleje starter med at du bliver klar over, hvilke udfordringer og konkrete behov du og din hud har.

Vi har lavet en oversigt over de mest hyppige hudtyper, så du selv kan finde frem til, hvilken hudtype du er eller minder mest om. Når du kender din hudtype er du klar til at matche den, med olier og butters der passer perfekt til dig.

2. Match din hudtype

Hvilke olier og ingredienser skal jeg vælge?

Når du har fundet frem til din hudtype, er næste step i processen at udvælge de rette olier og butters til din hudpleje. Med vores olieguide, finder du nemt frem til de olier og butters, som passer til din hud. Olieguiden vil foreslå flere forskellige olier – og din opgave er derfor, at udvælge de olier, som opfylder dine ønsker bedst.

Alt imens, at hudtyper forbliver som de er, så er hudens tilstand evigt foranderlig. En god vane er derfor, at variere din hudpleje og tilpasse løbende, i takt med de signaler huden sender dig. Eksempelvis oplever mange, at huden om vinteren bliver tør, og har derfor brug for ekstra omsorg og beskyttelse.

For en optimal hudplejerutine bør du altid lytte til hudens behov og reaktioner og tilpasse derefter. 

3. Sammensæt olier og butters

Hvorfor blande flere ingredienser? 

Mange olier er gode for huden i deres rene form, og kræver ikke at blive blandet med andre olier eller butters for at give et ønsket resultat. Imidlertid er andre olier bedre i blanding med andre olier eller butters – grudnet farve, duft, konsistens og aktivt indhold. Ved at sammensætte flere olier, eller olier med butters, opnår du samtidigt mere nuanceret hudfordele og hudfornemmelser.

Eksempel: Ren Hybenkerneolie tilfører A-vitamin og essentielle fedtsyrer til huden, mens Jojobaolie medvirker til balance i hudens egen fedtproduktion. Sammen vil Hybenkerneolie og Jojobaolie tilføre både A-vitamin og essentielle fedtsyrer samtidigt med at virke balanceskabende for hudens fedtproduktion.

Hvordan finder jeg frem til de rette blandingsforhold?

For en nybegynder kan det virke som lidt af en mundfuld at skulle vurdere, hvilke blandingsforhold der giver bedst mening og de lækreste resultater. Heldigvis er virkeligheden en ganske anden, og langt mere simpel, kreativ og legende. Det eneste du skal være opmærksom på er, hvordan din hud reagerer på det du tilfører den og hvordan din blanding føles, synes og duftes.

Forud for dine formuleringer kan du foretage en hud-test med hver enkelt olie, hvor du føler og dufter oliens karakter og fornemmelse på din egen hud. Når du har dannet dig et indtryk af hver enkelt af dine udvalgte olier, kan du begynde at formulere og sammensætte dem på tværs. I den proces er det en god idé (såvel som med hud-testen) først, at lave en test-blanding (eller to), før du blander større mængder sammen. På den vis undgår du unødvendigt spild og sikrer at dit slutprodukt giver din hud det ønskede resultat.

Skal jeg følge en opskrift?

Som en hjælp til at lave din egen hudpleje, har vi udarbejdet en samling af opskrifter til forskellige hudtyper og formål, som inspirationskilde og udgangspunkt for dine formuleringer. Du kan tilpasse opskrifterne efter smag og behov, eller følge dem mere nøjsomt som støtte i din fremstillingsproces.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere