Rabarbersirup - Opskriften giver ca 2 dl.
Jeg er ellevild med rabarber - i alle afskygninger. De sprøde, røde stilke giver os virkelig mange lækkerier i køkkenet. Førhen havde jeg selv en kæmpe jordbærrabarberplante i min have, men nu - efter jeg er flyttet i lejlighed, må jeg hente de sprøde stilke hjem fra venner og familie. Jeg fik en kæmpe favnfuld stilke i går af en veninde, så der blev kokkereret den lækreste rabarbersirup i går aftes. Siruppen skal de næste mange morgener nydes på yoghurt og skyr. Og så skal den blandes op med danskvand til ungerne🥰
Her får du min nemme opskrift:
- 3 dl vand
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
Kom rabarber, vaniljestang og vand i en gryde og kog op med låg. Lad det simre i ca 20 minutter, hvorefter saften sigtes.
Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde sammen med sukker og vanilje.
Lad rabarber siruppen koge i 20-30 minutter uden låg, hvorefter det hældes på flaske.
Bliver det for tykt, kan det fortyndes med vand eller saft og hvis det bliver for tyndt kan det koges lidt ekstra tid.
Opskriften giver ca 2 dl.
Server den læskende rabarbersirup med lidt postevand eller måske lidt danskvand, hvis du ønsker en forfriskende og let boblende sommerdrik, og husk rigeligt med isterninger på de varme sommerdage.
Opbevarer altid sirup på køl.
Rigtig god fornøjelse.
NB! Du kan også bruge kompotten (efter du har siet saften fra) til alt fra trifli til en lækker sommermenu med grillet kylling og hjemmelavet rabarberkompot og agurkesalat samt nye, sprøde, danske kartofler.
Kommentarer