✔PERSONLIG SERVICE ✔SHOP PAY & SIKKER BETALING ✔GRATIS FRAGT FRA 399,- ✔30 DAGES RETURRET
 • Dansk
 • Deutsch
 • English
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Frankrig

  Frankrig

  (EUR €)

 • Holland (Nederlandene)

  Holland (Nederlandene)

  (EUR €)

 • Italien

  Italien

  (EUR €)

 • Spanien

  Spanien

  (EUR €)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tjekkiet

  Tjekkiet

  (CZK Kč)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

JOJOBAOLIENS MANGE ANVENDELSESMULIGHEDER

JOJOBAOLIENS MANGE ANVENDELSESMULIGHEDER

ØKOLOGISK JOJOBAOLIE: MULTIFUNKTIONEL ALT-I-ÉN OLIE

Skrevet af Sulaima Sirka Tollesen | Redigeret af Naturligolie | Udgivet 13. maj 2020

Hvis du skulle anskaffe dig én vegetabilsk olie – og kun én – til flere forskellige formål, så ville vi anbefale dig en Økologisk JojobaolieBlandt vores mange forskellige vegetabilske olier er jojobaolien nemlig den mest alsidige af dem alle.

Jojobaolien er en olie, som vores kunder trofast vender tilbage til og dette gør olien til er en evindelig bestseller. Jojobaolie er af mange elsket og priset for sin imponerende multifunktionalitet og sin lette konsistent, som hurtigt absorberes af huden. Jojoba er det tætteste du kommer på en ren vegetabilsk alt-i-én olie, som kan benyttes til både ansigt, krop og hår. 

I det følgende kan du læse mere om jojobaoliens egenskaber og dens mange anvendelsesmuligheder.

JOJOBAOLIE: EN VOKS I FORKLÆDNING

Økologiske Jojobaolie stammer fra jojobaplanten Simmondsia chinensis, som er en busk, der gror vildt i Peru. Jojoba trives særdeles godt tørre og saltrige områder, som for eksempel ørkenlandskaber. Plantens frugter udgøres af små nøddeagtige frø, og det er fra disse frø den attraktive jojobaolie udvindes. Men det er faktisk misvisende at betegne jojobaolien som en olie – det er nemlig i virkeligheden en voks, nærmere bestemt en såkaldt voksester (betegnelse for en binding mellem fedtsyrerer og fedtalkoholler). Op til hele 50% af jojobafrøet består af denne voks, som er rig på både E-vitamin og provitamin A. 

Fordi jojobaolien i virkeligheden er en voks betyder det, at den faktisk stivner ved temperaturer under frysepunktet. Men der er flere og langt mere væsentlige kendetegn ved jojobaoliens egenskab som voks. Voksester er nemlig en af hovedkomponenterne i den sebum, som vores hud naturligt producerer. Det betyder at jojobaolie faktisk er den olie, der kommer allertættest på den olie, som huden selv producerer. Jojobaoliens store lighed med olien i vores hud gør, at jojobaolien optages problemfrit af langt de fleste hudtyper. Dette gør Økologisk Jojobaolie til en super begyndervenlig olie, da den lynhurtigt optages i huden og ikke fedter. Jojobaolien er desuden en ekstremt alsidig olie, som kan benyttes til et væld af forskellige formål.

Jojobaolie fra Naturligolie

JOJOBAOLIENS MANGE ANVENDELSESMULIGHEDER

Jojobaoliens indhold, konsistens og nære slægtsskab med vores huds naturlige olie er grundlaget for at jojobaolien tilbyder en vifte af anvendelsesmuligheder. Med en jojobaolie i hjemmet er du nemlig i besiddelse af et allround produkt, som sikrer at du altid er dækket godt ind på mange forskellige områder.

BRUG JOJOBAOLIE SOM BLØDGØRENDE KROPS- OG ANSIGTSOLIE

Først og fremmest, så udgør jojobaolien en nærende og blødgørende kropsolie af høj kvalitet. Som nævnt matcher jojobaolie den olie som huden naturligt producerer. Denne lighed gør jojobaolien i stand til at trænge igennem det øverste hudlag og ned i de dybere. Jojobaolie er proppet med A-, E- og D-vitamin, antioxidanter og fedtsyrer som alt sammen kan penetrere dybt ind i huden og efterlade den næret og blødgjort. Hvis du benytter olien på kroppen, så smør dig ind efter et varmt bad, mens huden stadig er fugtigt – således optages olien endnu bedre end på tør hud. 

FJERN MAKEUP OG RENS DIN HUD MED JOJOBAOLIE

Når man bruger makeup er det alfa og omega at rense huden ordentligt hver aften inden sengetid, så huden på ny kan ånde. Hvis ikke man fjerner sin makeup ordentligt risikerer man at porerne stopper til og at dette medfører urenheder og irritation. Økologisk Jojobaolie kan benyttes både som en helt naturlig makeupfjerner. Benyt dig af en vaskeklud eller nogle genanvendelige rondeller til at gnide olien ind i huden. Brug nogle minutter på at massere olien godt ind og rens herefter ansigtet med en fugtet og varm vaskeklud. Udover at jojobaolien opløser makeup og snavs, så tilfører den også din hud masser af fugt og næring i modsætning til konventionelle renseprodukter, så til tider kan virke udtørrende på huden. 

BENYT JOJOBAOLIE SOM BÆRENDE OLIE I BLANDINGER

Kan du godt lide at lave dine egne olieblandinger, eller kunne du godt tænke dig at give dig i kast med det? Så er jojobaolie et uundværligt bekendtskab. Jojobaolie udgør nemlig en fremragende bærende olie i olieblandinger. Er du eksempelvis tilhænger af en af nogle af vores mere potente og federe olier såsom hybenkerneolie eller granatæbleolie, så kan du med fordel blande din yndlingsolie med jojobaolie. Jojobaens lette konsistens og store optagelighed er god til at udtynde de fede olier og  gør det nemmere for din hud at absorbere dem. 

Hvis du har brug for lidt inspiration til olieblandinger, så er der masser at hente på vores Opskriftsunivers

AFBALANCÉR FEDTET HUD MED JOJOBAOLIE

Det kan være vanskeligt at pleje fedtet hud. Mange er særligt berøringsangste, når det kommer til oliebaseret hudpleje, af frygt for at plejen blot resulterer i en endnu mere fedtet hud. Men her kan man drage nytte af  jojobaolies lighed med hudens sebum. Denne lighed betyder nemlig at jojobaolie er utroligt nemt at optage for alle slags hudtyper – også for de mere besværlige hudtyper, der ellers har tendens til irritation eller til at fedte. 

Jojobaolien integrerer sig i hudens eget fedtlag og hjælper til at afbalancere og beskytte huden. Jojobaoliens match med hudens sebum gør, at når olien påføres huden sender den et signal til hud og hårsække om, at huden ikke har behov for mere sebum eller fugt. Dette betyder at jojobaolie rent faktisk har evne til at nedsætte den overgjorte produktion af sebum og derfor afbalancere fedtet hud. Således har jojobaolie også bevist at have positiv effekt på akne forårsaget af stoppede porer. 

PLEJ AR OG UDTØRRENDE HUDLIDELSER MED JOJOBAOLIE

Studier har peget på at jojobaolie har en positiv indvirkning på heling af sår og udtørrende hudlidelser. Et af studierne har blandt andet vist, at jojobaolie har evnen til at sammenbinde hudceller efter de er blevet revet itu som følge af en rift eller et sår. Olien har desuden et højt indhold af E-vitamin, som også er en af årsagerne til oliens helende evner. 

Økologisk Jojobaolie besidder nogle anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaber, som gør, at olien er kan hjælpe til at dulme udtørrende hudlidelser såsom psoriasis og eksem. Som altid med hudlidelser skal du gå langsomt til værks og forsigtigt afprøve med en smule olie og afvente virkningen, før du begynder at anvende olien fast.

Døjer du med tørre læber, så kan du også benytte jojobaolie. Gnid blot olien ind i dine læber 2-3 gange dagligt, så bør du kunne se resultater i løbet af nogle dage.

BLØDGØR DIT HÅR MED JOJOBAOLIE

Jojobaoliens mange anvendelsesmuligheder er ikke udelukkende forbeholdt huden – jojobaolie kan med fordel også benyttes i håret. Jojoba har en blødgørende virkning på håret og har ifølge undersøgelser også en positiv effekt på hårets modstandsdygtighed. Jojobaolie beskytter hårstråene mod at spalte og hjælper til at modarbejde proteintab i håret, som følge af kemiske behandlinger. 

Man kan enten benytte jojobaolien rent i håret eller tilføre den til en balsam eller hårkur. Benytter du jojobaolien rent, så skal den anvendes som en kur, der får lov til at sidde i håret i 15-20 minutter inden du vasker dit hår.

OG VI KUNNE BLIVE VED …

Når vi siger multifunktionel olie, så mener vi det. Udover ovenstående, så bruges jojobaolie også som komponent i både solcremer og after sun, på grund af oliens evne til at beskytte huden mod solskader og afhjælpe lette solskoldninger. Af mange benyttes jojobaolie også tíl barbering – både før og efter. Den voksede konsistent danner et beskyttende og udglattende lag på huden, der er et perfekt udgangspunkt for barbering, og oliens blødgørende egenskaber er også særdeles kærkomne efter en overstået barbering. Og vi kunne blive ved.

Jojobaoliens mange anvendelsesmuligheder stopper altså ikke her, men det gør dette skriv. Vi kunne til gengæld rigtig godt tænke os at høre om jeres erfaringer med jojobaolie: Er der noget vi ikke har fået med eller har du opdaget en helt ny måde at bruge denne vidunderolie? Skriv en kommentar her under indlægget og del jeres anvendelse af produktet med andre.

5 HURTIGE OM JOJOBAOLIE

 • Multifunktionel olie: Mange forskellige anvendelsesmuligheder 
 • Jojobaolie ligner hudens naturlige sebum og er derfor let for huden at optage
 • Virksom, fugtgivende hudpleje – særligt skånsom over for udtørret hud
 • Fungerer som naturlig makeupfjerner
 • Kan bruges som blødgørende hårkur

Kommentarer

Vær den første til at kommentere